Wie zijn wij

Wie zijn wij

Charis Music is een levendig koor dat bestaat uit 18 vocalisten en wordt begeleid door een live band of live piano. Het koor staat onder leiding van Chiel Naber. Charis Music maakt muziek voor kerken en koren die gemakkelijk is over te nemen. Het koor en de bandleden zijn streng geselecteerd op hun motivatie en op hun talenten. Met het koor willen we de hoogst haalbare kwaliteit halen om zo Gods genade met mensen te delen.

Wie in God gelooft ontvangt Zijn genade. Genade om te leven met Zijn liefde en in vrijheid. Daarom ook onze naam: ‘Charis’, een Grieks woord  dat “genade” betekent.

Missie

Tot op de dag van vandaag inspireert de Bijbel mensen tot het schrijven van muziek. Wij willen muziek maken die mensen verbindt met elkaar en met God. Muziek die vertelt over Zijn genade. Charis music wil toegankelijke muziek maken die makkelijk te gebruiken is door kerken en koren.

Visie

Muziek heeft een grote invloed op mensen. Muziek kan je blij maken, het helpt je te ontspannen of het kan je juist verdrietig maken. Muziek kan mensen laten dansen en springen,maar ook juist heel rustig en stil maken. Soms weet je niet hoe je iets moet vertellen; heb je er geen woorden voor. Dan zegt een lied meer dan duizend woorden. Een lied spreekt een universele taal die je kunt gebruiken om God te aanbidden. Het bindt mensen met elkaar en met God.

Wij geloven dat God betrokken wil zijn op ons leven in welke situatie we ook zitten. Vanuit de dankbaarheid dat God ons kent, ons wil zegenen en genadig is, willen we het beste geven in onze muziek. Psalm 150 is een prachtig voorbeeld van het loven van God door middel van muziekinstrumenten, onze stemmen en de aan ons gegeven gave(n):

Psalm 150

“Prijs de Here! Loof God in Zijn heilige hemel; prijs Hem om de machtige hemel
die Hij maakte. Prijs Hem om de geweldige dingen die Hij heeft gedaan. Prijs Hem omdat
Hij zo geweldig groot is! Prijs Hem met het schallen van de trompetten; prijs Hem met de
harp en citer. Prijs Hem met reidans en tamboerijnen. Prijs Hem met fluiten en
snaarinstrumenten. Prijs Hem met klinkende cimbalen; prijs Hem met schallende
cimbaalslagen. Laat alles wat adem heeft, de Here prijzen!
Prijs de Here!”

Stichting Charis Music

Sinds oktober 2017 is Charis Music een stichting. De stichting kent de volgende personen als bestuur:

  • Chiel Naber – Voorzitter
  • Rielle Prins – Secretaris
  • Sharisma Wrighton – Penningmeester
  • Astrid van de Merwe – Algemeen lid
  • Chris Thenu – Algemeen lid